Mutakakku

Mutakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Mutakakku

Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.Sisältä kostea, lähes valuva, suklaakakku tarjotaan lämpimänä, mutta maistuu toki myös kylmänäkin.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
20 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

4141 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
2 rkl
kaakaojauhetta
1 ½ dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Tarjoiluun

2 dl
2 tl
vaniljasokeria
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja halutessasi raikkaita vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
404 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›