Nakki-juustomunakas

Nakki-juustomunakas

Munakas on nopeaa ja täyttävää pikaruokaa, jota voi varioida haluamakseen kotoa löytyvien raaka-aineiden mukaan. Nakki-juustomunakas on täyteläinen ruoka, joka sopii nautittavaksi mihin aikaan tahansa.

25 min
helppo
151 kcal / 100g
6
5

Ainekset2 annosta

2 annosta
150 g
kuorettomia nakkeja
2 rkl
2 - 3
kesäsipulia
4
kananmunaa
4 rkl
ripaus
valko- tai mustapippuria
n. 1/2 pkt (à 180 g)

Pinnalle

½ dl
kesäsipulin varsia tai ruohosipulia
n. 10
kirsikkatomaatteja
basilikaa tai rucolaa

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen viipaloimalla pannulle nakit. Paista niitä rasvassa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää hienonnetut sipulit. Alenna lämpöä ja paista kunnes sipulit pehmiävät.
  2. Lisää pannulle kevyesti vatkattu, pippurilla maustettu muna-maitoseos. Nostele varoen sieltä täältä puuhaarukalla, jotta munakasseosta valuu nakki-sipuliseoksen alle. Murenna päälle valutettu salaattijuusto. Peitä kannella. Paista keskilämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
  3. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä. Ripottele munakkaan pinnalle hienonnettua sipulinvarsia, tomaattia ja basilikaa.
  4. Tarjoa munakas lämpimänä esim. lounaalla tai kylmänä alku- tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
12 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)