Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

15 min
helppo
88 kcal / 100g
6
13

Kevään tullen nokkosten nuorista lehdistä voi loihtia monenlaisia herkkuruokia. Nokkosta käytetään pinaatin tavoin ja se täytyy kiehauttaa ennen käyttöä. Muista varata kumihanskat mukaan nokkosten poimintaan.

Ainekset

4 annosta
25 g
n. 1 1/2 l
nokkosta (tai 150 g pakastepinaattia)
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
5 dl
vettä
1 rasia (200 g)
¾ tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
  2. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
  4. Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.
  5. Nokkosenlehtien keräys ja esikäsittely

  6. * Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
  7. * Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
  8. Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (12)

Nimetön22.6.2017 kello 11:27
Hei, jos käyttää kuivattua nokkosta, kuinka paljon pitää laittaa ja täytyykö sitä käsitellä jotenkin ennen keittoon lisäämistä?
a_ki26.5.2016 kello 22:08
Meidän pöydässä suosittu keitto. Miesväki kuvitteli tosin keiton olevan parsa- tai parsakaalikeittoa.. Totuus tuli ilmi vasta aterian loppu puolella, kun asia tuli puheeksi - ei sillä että asialla olisi ollut heille merkitystä :)
Nimetön5.12.2015 kello 19:35
Laitoin Koskenlaskijan tilalle ruohosipuli tuorejuustoa. Hyvää tuli, myös kuivatuista nokkosista.