Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

Kevään tullen nokkosten nuorista lehdistä voi loihtia monenlaisia herkkuruokia. Nokkosta käytetään pinaatin tavoin ja se täytyy kiehauttaa ennen käyttöä. Muista varata kumihanskat mukaan nokkosten poimintaan.

15 min
helppo
88 kcal / 100g
6
12

Ainekset4 annosta

4 annosta
25 g
n. 1 1/2 l
nokkosta (tai 150 g pakastepinaattia)
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
5 dl
vettä
1 rasia (200 g)
¾ tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
  2. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
  4. Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.
  5. Nokkosenlehtien keräys ja esikäsittely

  6. * Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
  7. * Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
  8. Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)