Nokkoskeitto

Nokkoskeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto

Kevään tullen nokkosten nuorista lehdistä voi loihtia monenlaisia herkkuruokia. Nokkosta käytetään pinaatin tavoin ja se täytyy kiehauttaa ennen käyttöä. Muista varata kumihanskat mukaan nokkosten poimintaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
25 g
n. 1 ½ l
nokkosta
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
5 dl
vettä
1 rasia (200 g)
¾ tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
  2. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
  4. Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.
  5. Nokkosenlehtien keräys ja esikäsittely

  6. Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
  7. Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
  8. Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.