Oliivi-juustopalat

Oliivi-juustopalat

1 h
keskitaso
363 kcal / 100g
2
3

Oliivi-juustopalat sopivat mainiosti pikkusuolaisiksi illanistujaisiin viinin kanssa nautittaviksi.Voit kääriä mehevään juustotaikinaan myös muita oliiveja.

Ainekset

24 kpl

Taikina

½ rasiaa (à 200 g)
100 g
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 ½ dl (24 kpl)
paprikatäytteisiä oliiveja

Voiteluun ja päälle

kananmunaa
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita tuorejuustoon pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina tangoksi ja kääri folioon tai kelmuun. Anna vetäytyä 30 min jääkaapissa
  3. Jaa tanko 24 palaan.
  4. Valuta oliiveista huolella pois irtoneste. Paina taikinapaloihin sormella kolo ja täytä oliiveilla. Muotoile palloiksi siten että oliivi jää sisälle.
  5. Nostele palat uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja kevyesti kädellä.
  6. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  7. Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi, 8 -10 min. Tarjoa alkujuoman, boolin tai glögin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
26 g
Suola
2,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
119 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)