Tomaatti-oliivipiiras

Tomaatti-oliivipiiras

1 h 20 min
keskitaso
170 kcal / 100g
1
1

Suolainen piiras sopii moneen hetkeen, ne ovat melko nopeita valmistaa ja niitä voi muunnella makumieltymysten mukaan ja vaihtelun vuoksi. Tässä piiraassa maistuvat Välimeren maut.

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 ½ dl
1
kananmuna
¼ tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ dl

Täyte

3
tomaattia
1
valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
n. 1/2 ruukkua
basilikaa
1 dl
oliiveja
1 prk (180 g)
1 prk (2 dl)
3
kananmunaa
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oivariini nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø n. 29 cm). Ripota pehmeän taikinan päälle hiukan jauhoja ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuutioi tomaatit. Valuta niistä enin neste pois siivilässä. Sekoita tomaatin sekaan hienonnettu valkosipuli. Kaada tomaattikuutiot pohjalle. Jauha päälle vähän pippuria. Ripota päälle hienonnettu basilika.
  3. Lisää viipaloidut oliivit ja kylmällä vedellä huuhdotut, valutetut salaattijuustokuutiot. Vatkaa ruokakerma ja munat sekaisin. Mausta. Kaada seos vuokaan.
  4. Paista 200 asteessa 30 - 40 min tai kunnes on kypsää

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)