Oliivi-tomaattifocaccia

Oliivi-tomaattifocaccia

Focaccia-leipää syödään Italiassa sellaisenaan tai pääruoan kanssa. Tarjoa yhdessä keiton tai salaatin kaverina.

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

2 dl
1 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Päälle

75 g
1 rkl
oreganoa
1 ½ dl (90 g)
vihreitä oliiveja
1 dl (75 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja
3 - 5
valkosipulin kynttä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle uunipannulle n. 35 x 25 cm suorakaiteeksi. Kohota liinan alla.
  2. Sulata voi, lisää oregano. Voitele focaccian pinta seoksella pullasutia käyttäen. Painele pintaan oliiveja, viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja valkosipulin kynsiä.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Ripottele pinnalle halutessasi gourmetsuolahiutaleita.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kera. Sopii myös keittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›