
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
Päälle
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl oreganoa
- 90 g (1,5 dl) vihreitä oliiveja
- 75 g (1 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 3-5 valkosipulin kynttä
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle uunipannulle n. 35 x 25 cm suorakaiteeksi. Kohota liinan alla.
- Sulata voi, lisää oregano. Voitele focaccian pinta seoksella pullasutia käyttäen. Painele pintaan oliiveja, viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja valkosipulin kynsiä.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Ripottele pinnalle halutessasi gourmetsuolahiutaleita.
- Tarjoa raikkaan salaatin kera. Sopii myös keittojen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
28,1 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa