Täytetyt mini-focacciat

Täytetyt mini-focacciat

Leivo mini-focacciat vieraiden tai kotiväen iloksi. Ne maistuvat tee- ja kahvipöydässä tai esim. salaattiaterian osana. Valmistus on helppoa: Paina kohonneeseen sämpylään syvennys lasin tai mukin pohjalla. Lusikoi tuorejuustoseos täytteeksi ja koristele.

Ainekset10 kpl

10 kpl
3 dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
½ rkl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
n. 4 1/2 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Basilkatäyte

1 rasia (200 g)
1
valkosipulin kynsi
1
kananmuna

Chilitäyte

1 rasia (200 g)
1
kananmuna

Koristeeksi

1 dl
oliiveja ja
½ rasiaa
kirsikkatomaatteja TAI
½
keltaista paprikaa ja
punasipulirenkaita

Reunoille

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi Oivariini.
  2. Leivo taikinasta sämpylöitä. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla. Kohota hyvin. Valmistele sillä aikaa täyte.
  3. Ripota kohonneiden sämpylöiden pinnalle hiukan jauhoja. Paina sämpylään lasin tai mukin pohjalla syvennys.
  4. Voitele reunat maidolla tai vedellä. Ripota siemenet reunoille. Lusikoi syvennykseen tuorejuusto-munaseosta. Lisää koristeeksi ja mauksi oliiviviipaleita ja kirsikkatomaatteja tai pieniä paprikakuutioita ja punasipulirenkaita.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 18 min tai kunnes kypsiä.
  6. Tarjoa tee- tai kahvipöydässä tai salaattien ja sosekeittojen lisäkkeenä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)