Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Focaccia

Focaccia on Italiasta peräisin oleva litteä leipä. Se maistuu keittojen tai salaattien kanssa. Maukas focaccia maistuu myös ihan sellaisenaan väli- tai iltapalana.

Focaccia
Focaccia

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3½-4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl (50 g)
    Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 1-2  (150 g) punasipulia
  • 1 rkl (15 g)
    Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl oliiveja
  • 100 g parmesaania lastuina
  • 0 kg gourmet-suolahiutaleita

Voiteluun


Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 25 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  3. Kuullota ohueksi lohkotut punasipulit Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  4. Voitele kohonnut levy Oivariini rasvalla. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripottele leivän päälle juustolastuja; säästä n. 1/4 lastuista ja laita ne pinnalle koristeeksi vasta paiston jälkeen. (Ripota päälle halutessasi vielä hieman gourmet-suolaa.)
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä. Ripota loput juustolastut leivän pinnalle.
  6. Tarjoa salaattien ja keittojen kanssa tai illanistujaisherkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 25,7 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • gourmet-suolahiutaleita
  • Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search