Focaccia

Focaccia

1 h
helppo
220 kcal / 100g
1
0

Focaccia on Italiasta peräisin oleva litteä leipä. Se maistuu keittojen tai salaattien kanssa. Maukas focaccia maistuu myös ihan sellaisenaan väli- tai iltapalana.

Ainekset

1 kpl
3 dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
½ rkl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Päälle

1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 rkl
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
oliiveja
100 g
parmesaania lastuina
ripaus
gourmet-suolahiutaleita

Voiteluun

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min. Lisää jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa Oivariini.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 25 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  3. Kuullota ohueksi lohkotut punasipulit Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  4. Voitele kohonnut levy Oivariini rasvalla. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripottele leivän päälle juustolastuja; säästä n. 1/4 lastuista ja laita ne pinnalle koristeeksi vasta paiston jälkeen. (Ripota päälle halutessasi vielä hieman gourmet-suolaa.)
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä. Ripota loput juustolastut leivän pinnalle.
  6. Tarjoa salaattien ja keittojen kanssa tai illanistujaisherkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
144 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)