Kahden sipulin focaccia

Kahden sipulin focaccia

Tarjoa tätä herkullista Välimeren herkkua vappubrunssilla tai illanistujaisissa raikkaan salaatin kera.

55 min
keskitaso
191 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ rasiaa (à 200 g)
½ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Päälle

1 nippu (5 kpl)
kesäsipulia
3-5
valkosipulin kynttä
1 rkl
½ tl
suolaa
½ rasiaa (à 200 g)
1 dl (n. 100 g)
aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
vihreitä täytettyjä oliiveja
2 dl (100 g)

Pinnalle

basilikan lehtiä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää tuorejuusto, suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa, jotta saat siihen sitkoa. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperille n. 25 x 35 cm:n suorakaiteeksi. Anna kohota liinan alla.
  2. Valmista sillä aikaa täyte: Leikkaa sipulit kahtia ja viipaloi. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit voissa pannulla keskilämmöllä. Älä ruskista. Nosta pannu levyltä ja lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita.
  3. Levitä kohonneelle pohjalle sipuliseos, hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, viipaloituja oliiveja. Ripota päälle juustoraastetta.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ripota pinnalle basilikan lehtiä. Tarjoa salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)