Pienet focacciat

Pienet focacciat

Focaccia -leipä muotoillaan litteäksi. Foccacian päälle painellaan koristeeksi ja makua antamaan ruoka-aineita, kuten oliiveja, kirsikkatomaatteja tai punasipulia, sekä mausteita.

1 h 20 min
keskitaso
225 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 kpl

8 kpl
3 ½ dl
¼ pkt (17 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
½ dl
n. 6 1/2 dl
vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun

1-2
punasipulia
2
valkosipulin kynttä
12
oliivia esim. Kalamata
mustapippuria myllystä
gourmet-suolahiutaleita

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan
  2. Jaa taikina 8 osaan suoraan keoiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Ripota kekojen päälle hieman jauhoja. Taputtele vajaan cm:n paksuisiksi leipäsiksi, halkaisija 11- 12 cm.
  3. Kohota leivät liinan alla. Leikkaa sipuli(t) ohuiksi lohkoiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna niitä hetki mikrossa. Puolita oliivit
  4. Voitele focacciat rasvalla. Asettele päälle sipulit ja oliivit. Pyöräytä myllystä hieman pippuria päälle. Ripsauta muutama suolakide focaccioille. Paista leivät uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 9 min tai kunnes kypsiä
  5. TÄYTETYT FOCACCIAT

  6. * Halkaise focacciat vaakasuunnassa. Voitele esim. Valio Viola® valkosipuli- tai vihreä pesto tuorejuustolla. Täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla, Valio mozzarella viipaleilla, ohuen ohuilla kylmäsavukinkkuviipaleilla ja säilötyillä artisokkapaloilla (tai muilla antipastotuotteilla). Voit täyttää focacciat myös vaikkapa muna-raejuustoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›