Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
12 h
Yhteensä
13 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 16 viipaletta isoa grahampaahtoleipää
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Tapenadetahna
- 1 prk (350/220 g) kreikkalaisia vihreitä oliiveja, paprikatäytteisiä
- 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
- 0 kg sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl basilikan lehtiä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
Tahnan päälle väleihin ja koristeluun
- 2 paprikaa ,keltainen ja punainen
- 1 (300 g) kurkku
Kuorrutukseen
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista tahna: Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
- Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnettuna 1 rkl). Sekoita tahnaan. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen
- Leikkaa paprikat ja kurkku aivan pieniksi, 1/2 cm:n kuutioiksi. Ota niistä 1/4 sivuun koristelua varten. Loput käytetään tahnan päälle väleihin.
- Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta alusta (55 x 45 cm) kakulle. Leikkaa leivistä reunat ohuelti.
- Aseta 4 leipäviipaletta vierekkäin neliön muotoon. Kostuta maidolla pullasutia käyttäen.
- Jaa tahna silmämääräisesti 3 osaan. Levitä 1 osa tahnasta pohjalevylle. Lisää päälle paprika- ja kurkkukuutioita. Nosta päälle 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle 1/3 tahnasta sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle loppu tahna sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää, kostuta.
- Kiedo kakku kelmun sisään tiiviiksi paketiksi. Peitä kevyellä leikkuulaudalla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Ennen tarjoilua: Levitä tuorejuusto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla paprika- ja kurkkukuutioilla
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
155 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
13,5 g
Rasva
8,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.