Tapenadekakku

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Tapenadekakku

Tapenadekakku

Maukas voileipäkakku saa makunsa oliivitahnasta ja tonnikalasta. Voileipäkakut ovat erinomaisia juhlapöydän tarjottavia, sillä ne voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo etukäteen.

13 h
keskitaso
178 kcal / 100g
0
TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset12 annosta

12 annosta
16 viipaletta
isoa grahampaahtoleipää
1 dl

Tapenadetahna

1 prk (350/220 g)
kreikkalaisia, paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
1 tlk (200/150 g)
tonnikalaa auringonkukkaöljyssä, MSC-sertifioitu
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
n. 1 dl
basilikan lehtiä
1 rasia (200 g)

Tahnan päälle väleihin ja koristeluun

2
paprikaa ,keltainen ja punainen
1 (300 g)
kurkku

Kuorrutukseen

1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Valmista tahna: Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala.
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
  3. Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnettuna 1 rkl). Sekoita tahnaan. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen
  4. Leikkaa paprikat ja kurkku aivan pieniksi, 1/2 cm:n kuutioiksi. Ota niistä 1/4 sivuun koristelua varten. Loput käytetään tahnan päälle väleihin.
  5. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta alusta (55 x 45 cm) kakulle. Leikkaa leivistä reunat ohuelti.
  6. Aseta 4 leipäviipaletta vierekkäin neliön muotoon. Kostuta maidolla pullasutia käyttäen.
  7. Jaa tahna silmämääräisesti 3 osaan. Levitä 1 osa tahnasta pohjalevylle. Lisää päälle paprika- ja kurkkukuutioita. Nosta päälle 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle 1/3 tahnasta sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle loppu tahna sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää, kostuta.
  8. Kiedo kakku kelmun sisään tiiviiksi paketiksi. Peitä kevyellä leikkuulaudalla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  9. Ennen tarjoilua: Levitä tuorejuusto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla paprika- ja kurkkukuutioilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›