Siirry sisältöön
Tapenadekakku

Tapenadekakku

Maukas voileipäkakku saa makunsa oliivitahnasta ja tonnikalasta. Voileipäkakut ovat erinomaisia juhlapöydän tarjottavia, sillä ne voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo etukäteen.

Tapenadekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 16 viipaletta isoa grahampaahtoleipää
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Tapenadetahna

  • 1 prk (350/220 g) kreikkalaisia vihreitä oliiveja, paprikatäytteisiä
  • 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
  • 0 kg sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl basilikan lehtiä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon

Tahnan päälle väleihin ja koristeluun

  • 2 paprikaa ,keltainen ja punainen
  • 1  (300 g) kurkku

Kuorrutukseen


Ohje

  1. Valmista tahna: Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala.
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
  3. Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnettuna 1 rkl). Sekoita tahnaan. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen
  4. Leikkaa paprikat ja kurkku aivan pieniksi, 1/2 cm:n kuutioiksi. Ota niistä 1/4 sivuun koristelua varten. Loput käytetään tahnan päälle väleihin.
  5. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta alusta (55 x 45 cm) kakulle. Leikkaa leivistä reunat ohuelti.
  6. Aseta 4 leipäviipaletta vierekkäin neliön muotoon. Kostuta maidolla pullasutia käyttäen.
  7. Jaa tahna silmämääräisesti 3 osaan. Levitä 1 osa tahnasta pohjalevylle. Lisää päälle paprika- ja kurkkukuutioita. Nosta päälle 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle 1/3 tahnasta sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle loppu tahna sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää, kostuta.
  8. Kiedo kakku kelmun sisään tiiviiksi paketiksi. Peitä kevyellä leikkuulaudalla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  9. Ennen tarjoilua: Levitä tuorejuusto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla paprika- ja kurkkukuutioilla

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunan kuori
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search