Tapenadekakku

Tapenadekakku

13 h
keskitaso
178 kcal / 100g
0
0

Maukas voileipäkakku saa makunsa oliivitahnasta ja tonnikalasta. Voileipäkakut ovat erinomaisia juhlapöydän tarjottavia, sillä ne voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo etukäteen.

Ainekset

12 annosta
16 viipaletta
isoa grahampaahtoleipää
1 dl

Tapenadetahna

1 prk (350/220 g)
kreikkalaisia, paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
1 tlk (200/150 g)
tonnikalaa auringonkukkaöljyssä, MSC-sertifioitu
yhden
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
n. 1 dl
basilikan lehtiä
1 rasia (200 g)

Tahnan päälle väleihin ja koristeluun

2
paprikaa ,keltainen ja punainen
1 (300 g)
kurkku

Kuorrutukseen

1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Valmista tahna: Hienonna valutetut oliivit karkeasti sauvasekoittimella. Lisää valutettu tonnikala.
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Lisää raaste ja sitruunamehu tapenadeen.
  3. Huuhdo ja hienonna pieni kourallinen basilikaa (hienonnettuna 1 rkl). Sekoita tahnaan. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikalla sekoittaen
  4. Leikkaa paprikat ja kurkku aivan pieniksi, 1/2 cm:n kuutioiksi. Ota niistä 1/4 sivuun koristelua varten. Loput käytetään tahnan päälle väleihin.
  5. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta alusta (55 x 45 cm) kakulle. Leikkaa leivistä reunat ohuelti.
  6. Aseta 4 leipäviipaletta vierekkäin neliön muotoon. Kostuta maidolla pullasutia käyttäen.
  7. Jaa tahna silmämääräisesti 3 osaan. Levitä 1 osa tahnasta pohjalevylle. Lisää päälle paprika- ja kurkkukuutioita. Nosta päälle 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle 1/3 tahnasta sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää. Kostuta. Levitä päälle loppu tahna sekä paprika- ja kurkkukuutioita. Lisää 4 leipää, kostuta.
  8. Kiedo kakku kelmun sisään tiiviiksi paketiksi. Peitä kevyellä leikkuulaudalla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  9. Ennen tarjoilua: Levitä tuorejuusto kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla paprika- ja kurkkukuutioilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)