Matjessillikakku

Matjessillikakku

4 h 30 min
keskitaso
210 kcal / 100g
2
3

Matjessillikakku on juhlava tarjottava alkuruokana keitettyjen perunoiden kanssa. Tämä kakku on keikautettu tarjolle ikään kuin pohja ylöspäin. Rapsakka hapankorppumuruseos on näyttävä ja maukas osa kakkua, jonka voi koristella oman maun mukaan. Tämä kalakakku muuntuukin eri koristeluilla kaikkiin vuodenaikoihin sopivaksi tarjottavaksi.

Ainekset

10 annosta

Hapankorppumuru

100 g
hapankorppuja
50 g

Täyte

5
liivatelehteä
200 g
matjessillifileetä
1 - 2 (150 g)
punasipulia
2 dl
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

2
keitettyä (10 min) kananmunaa
1 (50 g)
punasipuli
½ dl
tuoretta tilliä
herneenversoja

Ohje

  1. Vuoraa 1,5 litran vetoinen, pitkulainen vuoka tuorekelmulla. Kelmu tarttuu paremmin, jos vuoan kostuttaa kevyesti vedellä.
  2. Hienonna hapankorput esim. monitoimikoneessa. Lisää voisula. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  5. Vaahdota kerma.
  6. Vatkaa tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi seokseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää silli ja sipuli.
  7. Kuumenna sitruunamehu liedellä pienessä kattilassa tai mikrossa kahvikupissa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun.
  8. Kaada liivateseos ohuena nauhana silliseokseen samalla sekoittaen. Nostele tämän jälkeen kermavaahto joukkoon.
  9. Kaada täyte vuokaan. Peitä. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavan päivään.
  10. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista kelmu.
  11. Koristele hienonnetuilla munilla, sipulilla ja tillillä.
  12. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki

* Voit tehdä kakun vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) niin, että hapankorppumuru muodostaa kakkupohjan. Lisää tällöin hapankorppumuruun 1/2 dl maitoa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Hyydytä, irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.* Matjessillikakku muokkautuu kesäiseksi tarjottavaksi koristeiden avulla. Koristele esim. puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)