Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Matjessillikakku

Matjessillikakku on juhlava tarjottava alkuruokana keitettyjen perunoiden kanssa. Tämä kakku on keikautettu tarjolle ikään kuin pohja ylöspäin. Rapsakka hapankorppumuruseos on näyttävä ja maukas osa kakkua, jonka voi koristella oman maun mukaan. Tämä kalakakku muuntuukin eri koristeluilla kaikkiin vuodenaikoihin sopivaksi tarjottavaksi.

Matjessillikakku
Matjessillikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Hapankorppumuru

  • 100 g hapankorppuja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 200 g matjessillifileetä
  • 1-2  (150 g) punasipulia
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 1 (50 g) punasipuli
  • ½ dl tuoretta tilliä
  • 0 kg herneenversoja

Ohje

  1. Vuoraa 1,5 litran vetoinen, pitkulainen vuoka tuorekelmulla. Kelmu tarttuu paremmin, jos vuoan kostuttaa kevyesti vedellä.
  2. Hienonna hapankorput esim. monitoimikoneessa. Lisää voisula. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  5. Vaahdota kerma.
  6. Vatkaa tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi seokseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää silli ja sipuli.
  7. Kuumenna sitruunamehu liedellä pienessä kattilassa tai mikrossa kahvikupissa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun.
  8. Kaada liivateseos ohuena nauhana silliseokseen samalla sekoittaen. Nostele tämän jälkeen kermavaahto joukkoon.
  9. Kaada täyte vuokaan. Peitä. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavan päivään.
  10. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista kelmu.
  11. Koristele hienonnetuilla munilla, sipulilla ja tillillä.
  12. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki

Voit tehdä kakun vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) niin, että hapankorppumuru muodostaa kakkupohjan. Lisää tällöin hapankorppumuruun 1/2 dl maitoa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Hyydytä, irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.

Matjessillikakku muokkautuu kesäiseksi tarjottavaksi koristeiden avulla. Koristele esim. puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 10,4 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • herneenversoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search