
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 1½ kg hapahkoja omenia
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl pähkinärouhetta
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota kerma
- Nypi toisessa kulhossa pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos. Yhdistä joukkoon lopuksi kermavaahto. Vältä voimakasta sekoitusta, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina kahteen osaan.
- Taputtele toinen pala piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Kauli toisesta taikinasta kansi.
- Valmista täyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Hauduta omenoita kattilassa voissa hetken aikaa. Lisää sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä täyte ja lisää vanilliinisokeri ja pähkinärouhe.
- Levitä täyte vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Sulje reunat haarukalla painellen. Pistele tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.
- Kypsennä 200 asteessa n. 35 min. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatti
22,2 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta