Siirry sisältöön
Omena-pähkinäpai

Omena-pähkinäpai

Amerikkalaistyylinen mehevä omenapiirakka, jonka kanssa maistuu vaniljakastike.

Omena-pähkinäpai

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1½ kg hapahkoja omenia
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl pähkinärouhetta

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vaahdota kerma
  2. Nypi toisessa kulhossa pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos. Yhdistä joukkoon lopuksi kermavaahto. Vältä voimakasta sekoitusta, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Taputtele toinen pala piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Kauli toisesta taikinasta kansi.
  4. Valmista täyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Hauduta omenoita kattilassa voissa hetken aikaa. Lisää sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä täyte ja lisää vanilliinisokeri ja pähkinärouhe.
  5. Levitä täyte vuokaan. Nosta taikinalevy kanneksi. Sulje reunat haarukalla painellen. Pistele tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.
  6. Kypsennä 200 asteessa n. 35 min. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 22,2 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search