Omenaleivokset

Omenaleivokset

Itsetehty kermavoitaikina on vaivan väärti. Tarjoa näitä herttaisia pikkuleivoksia kahvi- tai teepöydässä.

55 min
keskitaso
280 kcal / 100g
0

Ainekset30 kpl

30 kpl

Kermavoitaikina

2 dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
175 g

Täyte

2 - 3 isoa
omenaa
1 dl
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl
sitruunamehua
kanelia
sokeria

Pinnalle

tomusokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita seos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto; älä sekoita liikaa, että taikina ei sitkisty.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. 1/2 t.
  3. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  4. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi (30 x 36 cm). Leikkaa se vielä neliöiksi (6 x 6 cm). Lusikoi neliöille omenaseosta. Ripota pinnalle kanelia ja hiukan sokeria.
  5. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min. Ripota hiukan jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria siivilän läpi.
  6. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Käytä kermavoitaikinaa myös joulutorttuihin. Paista tähtitorttuja 200 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›