Omenaleivokset

Omenaleivokset

55 min
keskitaso
280 kcal / 100g
0
0

Itsetehty kermavoitaikina on vaivan väärti. Tarjoa näitä herttaisia pikkuleivoksia kahvi- tai teepöydässä.

Ainekset

30 kpl

Kermavoitaikina

2 dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
175 g

Täyte

2 - 3 isoa
omenaa
1 dl
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl
sitruunamehua
kanelia
sokeria

Pinnalle

tomusokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita seos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto; älä sekoita liikaa, että taikina ei sitkisty.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. 1/2 t.
  3. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  4. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi (30 x 36 cm). Leikkaa se vielä neliöiksi (6 x 6 cm). Lusikoi neliöille omenaseosta. Ripota pinnalle kanelia ja hiukan sokeria.
  5. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min. Ripota hiukan jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria siivilän läpi.
  6. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Käytä kermavoitaikinaa myös joulutorttuihin. Paista tähtitorttuja 200 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
18 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)