Siirry sisältöön
Omenapiirakka pellillinen

Omenapiirakka pellillinen

Koko pellillinen omenapiirakkaa - nams! Vaniljainen täyte peittää alleen mantelikerroksen ja päälle laitetaan reilusti omenia. Ohje on helppotekoinen, eikä vaadi vaahdotuksia eikä vatkauksia. Nyt on hyvä syy ryhtyä leipomaan.

Omenapiirakka pellillinen

Ainesosat

pellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl mantelilastuja

Täyte

  • 1 kg omenoita
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 0 kg jauhettua kanelia

Ohje

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri, kermaviili ja munat. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm). Ripottele päälle mantelilastut. Esipaista 225 asteessa uunin ylimmällä tasolla 5 - 7 min, kunnes mantelilastut ovat hieman paahtuneet.
  4. Sekoita tuorejuusto, rahka ja muna tasaiseksi. Valuta ja levitä seos kauttaaltaan esipaistetulle piirakkapohjalle. Lado päälle omenat. Ripottele päälle fariinisokeri ja hieman kanelia.
  5. Nosta pelti uunin keskitasolle. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja paista n. 30 min. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 26,9 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search