Omenapiirakka pullataikinapohjalla

Omenapiirakka pullataikinapohjalla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenapiirakka pullataikinapohjalla

Omenapiirakka pullataikinapohjalla

Pullataikinaan tehty omenapiirakka on sadonkorjuuajan suosikki. Omenapiirakan päällä on kanelimuruseos makua antamassa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
45 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen

Pullataikina

25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 - 100 g
Valio voita

tai 1 dlValio Oivariini® juoksevaa

Täyte

6 isoa (1 kg)
omenaa

Pinnalle

75 g
¾ dl
fariinisokeria tai sokeria
1 rkl
kanelia
1 ½ dl
vehnäjauhoja

Voiteluun

kananmunaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Valmista pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Anna kohota liinalla peitettynä.
  3. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi (kotimaiset voi käyttää kuorineen). Levitä pohjalle. Sekoita voi, sokeri, kaneli ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Ripota omenoiden päälle. Käännä pohjataikinan reunat ja voitele ne.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
Vinkki

Vinkki

Korvaa maito seuraavalla seoksella: 2 1/2 dl vettä + 1/2 dl Valio maitojauhetta.Voit halutessasi käyttää uunipannun sijasta kahta pienempää vuokaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.