
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75-100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Voit kokeilla myös -
Täyte
- 6 isoa (1 kg) omenaa
Pinnalle
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl fariinisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
- 1½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperille. Anna kohota liinalla peitettynä.
- Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi (kotimaiset voi käyttää kuorineen). Levitä pohjalle. Sekoita voi, sokeri, kaneli ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Ripota omenoiden päälle. Käännä pohjataikinan reunat ja voitele ne.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
37,6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta