Pähkinä-taatelileivät

Pähkinä-taatelileivät

50 min
keskitaso
427 kcal / 100g
1
1

Näissä viipaleleivissä maistuu pähkinä-taatelitäyte. Tarjoa kahvin, teen tai joulunaikaan glögin kanssa.

Ainekset

30 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
4 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl (50 g)
cashewpähkinöitä
125 g (1 1/2 dl)
kuivattuja taateleita , pehmeitä

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi pähkinät ja taatelit veitsellä. Sekoita ne keskenään.
  3. Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 - 4 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennys pähkinä-taateliseoksella
  4. Paista 200 asteessa uunin keski-/yläosassa 12 - 14 min, kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita. Halutessasi voi siivilöidä päälle tomusokeria

Vinkki

* Pähkinä-taatelileivät voi pakastaa. Sulata kerralla tarjottava määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
427 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
22 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)