Pähkinä-taatelileivät

Pähkinä-taatelileivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pähkinä-taatelileivät

Pähkinä-taatelileivät

Näissä viipaleleivissä maistuu pähkinä-taatelitäyte. Tarjoa kahvin, teen tai joulunaikaan glögin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
10 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
4 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl (50 g)
cashewpähkinöitä
125 g (1 1/2 dl)
kuivattuja taateleita , pehmeitä

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi pähkinät ja taatelit veitsellä. Sekoita ne keskenään.
  3. Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 - 4 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennys pähkinä-taateliseoksella
  4. Paista 200 asteessa uunin keski-/yläosassa 12 - 14 min, kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita. Halutessasi voi siivilöidä päälle tomusokeria
Vinkki

Vinkki

* Pähkinä-taatelileivät voi pakastaa. Sulata kerralla tarjottava määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
427 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.