
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4¼ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 50 g (1 dl) cashewpähkinöitä
- 1½ dl kuivattuja taateleita, pehmeitä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Rouhi pähkinät ja taatelit veitsellä. Sekoita ne keskenään.
- Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 - 4 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennys pähkinä-taateliseoksella
- Paista 200 asteessa uunin keski-/yläosassa 12 - 14 min, kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita. Halutessasi voi siivilöidä päälle tomusokeria
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
429 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
47,7 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa