Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4¼ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 50 g (1 dl) cashewpähkinöitä
- 1½ dl kuivattuja taateleita, pehmeitä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Rouhi pähkinät ja taatelit veitsellä. Sekoita ne keskenään.
- Leivo taikinasta 4 tankoa (halkaisija 3 - 4 cm). Nosta ne leivinpaperille pellille. Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys. Täytä syvennys pähkinä-taateliseoksella
- Paista 200 asteessa uunin keski-/yläosassa 12 - 14 min, kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa tangosta lämpimänä 2 - 3 cm:n levyisiä vinoviipaleita. Halutessasi voi siivilöidä päälle tomusokeria
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
429 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
47,7 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.