Palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto

35 min
helppo
43 kcal / 100g
1
1

Palsternakka on porkkanan sukulaiskasvi. Sen yleisin käyttötapa on liemijuureksena, mutta se sopii myös sosekeittoihin, kasvispihveihin, patoihin ja kastikkeisiin.

Ainekset

5 annosta
600 g
palsternakkaa
2 (350 g)
perunaa , esim. van Gogh tai Rosamunda
1/2-1 pussia (à 200 g)
pakastesipulikuutioita
n. 15 dl
vettä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 pkt (200 g)
1 dl
persiljaa

Ohje

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä ne ja sipuli liha-juuresliemessä kypsiksi, n. 15 min.
  2. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto sulaa. Lisää hienonnettu persilja.
  3. Tarvittaessa soseuta keittoa vielä sauvasekoittimella, että sen rakenteesta tulee tasainen ja kuohkea.

Vinkki

* Käytä kasvisversioon kasvisliemikuutiota ja Valio Koskenlaskija maustamatonta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)