Palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto

Palsternakka on porkkanan sukulaiskasvi. Sen yleisin käyttötapa on liemijuureksena, mutta se sopii myös sosekeittoihin, kasvispihveihin, patoihin ja kastikkeisiin.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
600 g
palsternakkaa
2 (350 g)
perunaa , esim. van Gogh tai Rosamunda
1/2-1 pussia (à 200 g)
pakastesipulikuutioita

tai 1 isosipuli
n. 15 dl
vettä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 pkt (200 g)
1 dl
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä ne ja sipuli liha-juuresliemessä (, tarkasta tarvittaessa gluteenittomuus) kypsiksi, n. 15 min.
  2. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto sulaa. Lisää hienonnettu persilja.
  3. Tarvittaessa soseuta keittoa vielä sauvasekoittimella, että sen rakenteesta tulee tasainen ja kuohkea.
Vinkki

Vinkki

Käytä kasvisversioon kasvisliemikuutiota ja Valio Koskenlaskija maustamatonta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.