Paprikagulassi

Paprikagulassi

2 h 35 min
keskitaso
98 kcal / 100g
4
4

Gulassi on liharuoka, jossa paprikalla on tärkeä rooli. Tässä gulassissa sitä saadaan lisäksi myös sulatejuustosta, jossa on paprikan makua.

Ainekset

6 annosta
850 g
naudan ulko- tai sisäpaistia
2 (200 g)
sipulia
150 g
pekonia
n. 50 g
3 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
kuminaa
1 tl
sokeria
¼ tl
chilijauhetta
n. 7 dl
vettä
1 pkt (250 g)
2 (450 g)
punaista paprikaa

Pinnalle

1 dl
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 h ennen valmistamista.
  2. Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja kuivaa paistin pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuutioi liha.
  3. Hienonna sipulit. Leikkaa pekoni kuutioiksi.
  4. Ruskista lihapalat voissa paistinpannulla muutamassa erässä. Ripottele niiden pinnalle vehnäjauho ja kääntele pannulla vielä hetki. Siirrä pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Mausta lihat suolalla.
  5. Lisää pannulle sipulit ja pekoni. Kuumenna. Kun pekoni alkaa hieman ruskistua, lisää paprikajauhe, chili ja tomaattipyree. Paista 2 -3 min. Lisää vielä kumina ja sokeri. Siirrä pekoni-sipulisekoitus pataan.
  6. Lisää paistinpannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi pataan. Näin saat samalla kaikki makuaineet huuhdeltua mukaan ruokaan.
  7. Anna padan porista hiljalleen kannen alla n. 1 h. Lisää isoiksi lohkoiksi paloitellut paprikat. Jatka kypsentämistä vielä 1/2 - 1 h, riippuen lihan mureudesta.
  8. Kun liha on mureaa ja kypsää, lisää kuutioitu sulatejuusto. Anna hautua kannen alla n. 5 min ennen tarjoilua. Tarkista maku.
  9. Ripota pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.
  10. Tarjoa riisin, gnocchien, polentan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)