Parsakeitto

Parsakeitto

25 min
helppo
38 kcal / 100g
6
7

Parsa on parhaimmillaan keväällä. Helpoimmillaan keitettyä parsaa tarjoillaan sulatetun voin kanssa, mutta siitä valmistuu myös herkullinen, kevyt keittoruoka.

Ainekset

4 annosta
1 (70 - 100 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
1 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 nippu (n. 500 g)
tuoretta, vihreää parsaa tai 1 tlk (295 / 530 g) säilykeparsaa
1 rasia (200 g)
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota ne voissa kattilassa, älä ruskista.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan vesi koko ajan sekoittaen. Lisää liemikuutio. Anna kiehua muutama min.
  3. Leikkaa parsat paloiksi. (Poista tuoreista parsoista tyvet, jos ne ovat puumaisia.) Keitä parsat kypsiksi sipuli-kasvisliemessä.
  4. Ota muutama parsan nuppupää talteen koristeeksi. Soseuta loput parsat yhdessä kasvisliemen kanssa sauvasekoittimella.
  5. Lisää tuorejuusto. Mausta. Kuumenna ja sekoita, kunnes tasaista. Tarkista suola.
  6. Annostele keitto lautasille. Lisää koristeparsanuput.
  7. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa.

Vinkki

* Tuoreen parsan kovista tyviosista ja kuorista voit keittää maukkaan parsaliemen. Korvaa sillä keiton pohjana käytetty kasvisliemi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
38 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)