Parsakeitto

Parsakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Parsakeitto

Parsakeitto

Parsa on parhaimmillaan keväällä. Helpoimmillaan keitettyä parsaa tarjoillaan sulatetun voin kanssa, mutta siitä valmistuu myös herkullinen, kevyt keittoruoka.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (70 - 100 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 rkl
1 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 nippu (n. 500 g)
tuoretta, vihreää parsaa tai 1 tlk (295 / 530 g) säilykeparsaa
1 rasia (200 g)
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota ne voissa kattilassa, älä ruskista.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan vesi koko ajan sekoittaen. Lisää liemikuutio. Anna kiehua muutama min.
  3. Leikkaa parsat paloiksi. (Poista tuoreista parsoista tyvet, jos ne ovat puumaisia.) Keitä parsat kypsiksi sipuli-kasvisliemessä.
  4. Ota muutama parsan nuppupää talteen koristeeksi. Soseuta loput parsat yhdessä kasvisliemen kanssa sauvasekoittimella.
  5. Lisää tuorejuusto. Mausta. Kuumenna ja sekoita, kunnes tasaista. Tarkista suola.
  6. Annostele keitto lautasille. Lisää koristeparsanuput.
  7. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Tuoreen parsan kovista tyviosista ja kuorista voit keittää maukkaan parsaliemen. Korvaa sillä keiton pohjana käytetty kasvisliemi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
44 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›