Siirry sisältöön
Pavlovaleivokset

Pavlovaleivokset

Uuden-Seelannin ja Australian perinneherkku on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Pavlova muuntuu vaivattomasti herkullisiksi ja näyttäviksi leivoksiksi. Käytä kesän tuoreita marjoja makusi mukaan.

Pavlovaleivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohjat

  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 5 dl marjoja esim. mansikoita, vadelmia ja mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelysjauho siivilän läpi sekä vaniljasokeri.
  2. Pursota seosta leivinpaperin päälle pyöreiksi pohjiksi (halkaisija n. 8 cm). Pursota reunat korkeammiksi (syntyy "kuppeja"). Pursottimen sijasta voit käyttää lusikkaa. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 15 min. Valmis marenki on päältä rapeaa, oljenväristä ja sisältä pehmeän vaahtomaista.
  3. Nostele jäähtyneet marengit vadille. Lusikoi rahkaa marenkikuppeihin. Lisää marjat.
  4. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi. Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä.

Sitruunapavlovat

  1. Täytä marengit Valio maustetulla sitruunarahkalla. Lisää rahkan päälle mansikkalohkoja ja sitruunamelissaa.

Vinkki

Marengin valmistuksessa on tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista eikä rasvaa. Erottele valkuaiset keltuaisista varoen, jokainen valkuainen yksitellen esim. lasiin ja kaada vasta sitten vatkauskulhoon. Jos keltuainen ei pysy ehjänä, ota tilalle uusi muna. Käytä mieluiten muovisen kulhon sijasta kuivaa ja puhdasta lasi- tai teräskulhoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 29,8 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search