Pavlovaleivokset

Pavlovaleivokset

2 h 5 min
keskitaso
170 kcal / 100g
2
2

Uuden-Seelannin ja Australian perinneherkku on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Pavlova muuntuu vaivattomasti herkullisiksi ja näyttäviksi leivoksiksi. Käytä kesän tuoreita marjoja makusi mukaan.

Ainekset

15 kpl

Pohjat

4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

2 prk (à 200 g)
5 dl
marjoja esim. mansikoita, vadelmia ja mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelysjauho siivilän läpi sekä vaniljasokeri.
  2. Pursota seosta leivinpaperin päälle pyöreiksi pohjiksi (halkaisija n. 8 cm). Pursota reunat korkeammiksi (syntyy "kuppeja"). Pursottimen sijasta voit käyttää lusikkaa. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 15 min. Valmis marenki on päältä rapeaa, oljenväristä ja sisältä pehmeän vaahtomaista.
  3. Nostele jäähtyneet marengit vadille. Lusikoi rahkaa marenkikuppeihin. Lisää marjat.
  4. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi. Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä.
  5. Sitruunapavlovat

  6. Täytä marengit Valio maustetulla sitruunarahkalla. Lisää rahkan päälle mansikkalohkoja ja sitruunamelissaa.

Vinkki

Marengin valmistuksessa on tärkeää, että valkuaisten joukkoon ei pääse yhtään keltuaista eikä rasvaa. Erottele valkuaiset keltuaisista varoen, jokainen valkuainen yksitellen esim. lasiin ja kaada vasta sitten vatkauskulhoon. Jos keltuainen ei pysy ehjänä, ota tilalle uusi muna. Käytä mieluiten muovisen kulhon sijasta kuivaa ja puhdasta lasi- tai teräskulhoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
3 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä31.10.2016 kello 15:35
Hei, marengit voi valmistaa myös aikaisemmin kuin päivää ennen tarjoilua.
Nimetön24.10.2016 kello 15:40
Eikö marenkipohjat voi valmistaa jo aiemmin kuin päivää ennen? Ei kai se marenki pilalle mene vaikka säilyttäisi niitä pidempääkin?