Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohjat
- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa mansikkaValio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 5 dl marjoja esim. mansikoita, vadelmia ja mustikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelysjauho siivilän läpi sekä vaniljasokeri.
- Pursota seosta leivinpaperin päälle pyöreiksi pohjiksi (halkaisija n. 8 cm). Pursota reunat korkeammiksi (syntyy "kuppeja"). Pursottimen sijasta voit käyttää lusikkaa. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 15 min. Valmis marenki on päältä rapeaa, oljenväristä ja sisältä pehmeän vaahtomaista.
- Nostele jäähtyneet marengit vadille. Lusikoi rahkaa marenkikuppeihin. Lisää marjat.
- Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi. Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä.
Sitruunapavlovat
- Täytä marengit Valio maustetulla sitruunarahkalla. Lisää rahkan päälle mansikkalohkoja ja sitruunamelissaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
168 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
29,8 g
Rasva
2,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa