Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peruna-hapankaalipyre

Hapankaali antaa pikantin maun perunasoseelle. Se sopii monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi.

Peruna-hapankaalipyre
Peruna-hapankaalipyre

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g hapankaalia
  • 7 dl vettä
  • 6 (1 kg) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Ohje

  1. Valuta hapankaali. Laita hapankaali kattilaan ja lisää vesi. Keitä n.10 min kannen alla.
  2. Lisää joukkoon pieniksi lohkotut perunat ja kerma. Keitä kypsiksi kannen alla, sekoita välillä.
  3. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search