Hyppää sisältöön
Peruna-hapankaalipyre

Peruna-hapankaalipyre

Hapankaali antaa pikantin maun perunasoseelle. Se sopii monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi.

Peruna-hapankaalipyre

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g hapankaalia
  • 7 dl vettä
  • 6 (1 kg) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Ohje

  1. Valuta hapankaali. Laita hapankaali kattilaan ja lisää vesi. Keitä n.10 min kannen alla.
  2. Lisää joukkoon pieniksi lohkotut perunat ja kerma. Keitä kypsiksi kannen alla, sekoita välillä.
  3. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi