Peruna-hapankaalipyre

Peruna-hapankaalipyre

50 min
helppo
66 kcal / 100g
0
0

Hapankaali antaa pikantin maun perunasoseelle. Se sopii monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi.

Ainekset

6 annosta
1 rasia (400 g)
hapankaalia
n. 7 dl
vettä
6 (1 kg)
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
2 dl
50 g
¼ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Valuta hapankaali. Laita hapankaali kattilaan ja lisää vesi. Keitä n.10 min kannen alla.
  2. Lisää joukkoon pieniksi lohkotut perunat ja kerma. Keitä kypsiksi kannen alla, sekoita välillä.
  3. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
66 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)