Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 5 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 300 g karitsan paistijauhelihaa
- 300 g hapankaalia
- 1 suolakurkku
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 2 dl tummaa lager-olutta
- 2 rkl siirappia tai hunajaa
- 2 tl meiramia
- 1-1½ tl suolaa
Perunavoitaikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl perunahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
-
1 dl (125 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna voi korkeareunaisessa paistokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota 3 - 4 min, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon hapankaali, hienonnettu suolakurkku, smetana ja olut. Mausta siirapilla, meiramilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä poristen puolisen tuntia. Valmista tällä välin perunavoitaikina.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi kylmän voin joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen hautumisen ajaksi.
- Lusikoi haudutettu hapankaali laakeaan (n. 20x30 cm) uunivuokaan. Kaaviloi päälle perunavoitaikinakuori. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoilta. Pistele taikinan kansi haarukalla.
- Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja voitele taikinakuori. Kypsennä 220 asteessa n. 30 min tai kunnes taikinakuori on kullanruskea.
- Nauti lämpimänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
10,2 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.