Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapankaali-jauhelihapaistos

Hapankaali on yksi venäläisen keittiön tunnetuimmista raaka-aineista. Tämä paistos on melkein kuin piiras, mutta taikinapohjan sijasta paistosta peittää taikinakuori.

Hapankaali-jauhelihapaistos
Hapankaali-jauhelihapaistos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 300 g karitsan paistijauhelihaa
  • 300 g hapankaalia
  • 1 suolakurkku
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 2 dl tummaa lager-olutta
  • 2 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2 tl meiramia
  • 1-1½ tl suolaa

Perunavoitaikina

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl (125 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna voi korkeareunaisessa paistokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota 3 - 4 min, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon hapankaali, hienonnettu suolakurkku, smetana ja olut. Mausta siirapilla, meiramilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä poristen puolisen tuntia. Valmista tällä välin perunavoitaikina.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi kylmän voin joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen hautumisen ajaksi.
  3. Lusikoi haudutettu hapankaali laakeaan (n. 20x30 cm) uunivuokaan. Kaaviloi päälle perunavoitaikinakuori. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoilta. Pistele taikinan kansi haarukalla.
  4. Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja voitele taikinakuori. Kypsennä 220 asteessa n. 30 min tai kunnes taikinakuori on kullanruskea.
  5. Nauti lämpimänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search