Hapankaali-jauhelihapaistos

Hapankaali-jauhelihapaistos

1 h 35 min
keskitaso
181 kcal / 100g
1
0

Hapankaali on yksi venäläisen keittiön tunnetuimmista raaka-aineista. Tämä paistos on melkein kuin piiras, mutta taikinapohjan sijasta paistosta peittää taikinakuori.

Ainekset

4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
300 g
karitsan paistijauhelihaa
300 g
hapankaalia
1
suolakurkku
1 prk (120 g)
2 dl
tummaa lager-olutta
2 rkl
siirappia tai hunajaa
2 tl
meiramia
1 - 1 1/2 tl
suolaa

Perunavoitaikina

100 g
1 dl
perunahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ prk (à 250 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna voi korkeareunaisessa paistokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota 3 - 4 min, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon hapankaali, hienonnettu suolakurkku, smetana ja olut. Mausta siirapilla, meiramilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä poristen puolisen tuntia. Valmista tällä välin perunavoitaikina.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi kylmän voin joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen hautumisen ajaksi.
  3. Lusikoi haudutettu hapankaali laakeaan (n. 20x30 cm) uunivuokaan. Kaaviloi päälle perunavoitaikinakuori. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoilta. Pistele taikinan kansi haarukalla.
  4. Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja voitele taikinakuori. Kypsennä 220 asteessa n. 30 min tai kunnes taikinakuori on kullanruskea.
  5. Nauti lämpimänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
13 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)