Perunarieskaset

Perunarieskaset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Perunarieskaset

Perunarieskaset

Perunarieskaset syntyvät nopeasti perusaineista. Perunarieskasiin voit käyttää myös tähteeksi jääneen perunasoseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl
5 dl
1 pussi (n. 100 g)
perunasosejauhetta
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 50 gValio voita
¼ tl
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja

Ohje

  1. Sekoita kylmään maitoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min.
  2. Lisää muut aineet, voi sulatettuna.
  3. Jaa taikina kokkareiksi kahdelle pellille leivinpaperien päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
  4. Paista 250 asteessa 10 - 13 min tai kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa munavoin kera
  5. LAKTOOSITON PERUNARIESKA

  6. Korvaa tavallinen maito ja voi Valio laktoosittomalla maitojuomalla ja Valio laktoosittomalla voilla.
  7. GLUTEENITON PERUNARIESKA

  8. Korvaa tavalliset jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.