Perunarieskaset

Perunarieskaset

30 min
helppo
194 kcal / 100g
3
8

Perunarieskaset syntyvät nopeasti perusaineista. Perunarieskasiin voit käyttää myös tähteeksi jääneen perunasoseen.

Ainekset

12 kpl
5 dl
1 pussi (n. 100 g)
perunasosejauhetta
½ dl
¼ tl
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja

Ohje

  1. Sekoita kylmään maitoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min.
  2. Lisää muut aineet, voi sulatettuna.
  3. Jaa taikina kokkareiksi kahdelle pellille leivinpaperien päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
  4. Paista 250 asteessa 10 - 13 min tai kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa munavoin kera
  5. LAKTOOSITON PERUNARIESKA

  6. Korvaa tavallinen maito ja voi Valio laktoosittomalla maitojuomalla ja Valio laktoosittomalla voilla.
  7. GLUTEENITON PERUNARIESKA

  8. Korvaa tavalliset jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)