
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pussi (n. 100 g) perunasosejauhetta
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¼ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään maitoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min.
- Lisää muut aineet, voi sulatettuna.
- Jaa taikina kokkareiksi kahdelle pellille leivinpaperien päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
- Paista 250 asteessa 10 - 13 min tai kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa munavoin kera
LAKTOOSITON PERUNARIESKA
- Korvaa tavallinen maito ja voi Valio laktoosittomalla maitojuomalla ja Valio laktoosittomalla voilla.
GLUTEENITON PERUNARIESKA
- Korvaa tavalliset jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa