
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
ruutua
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 700 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda tai Van Gogh
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1-2 rkl kurpitsansiemeniä
Keittämiseen
- 4-5 dl vettä
- 1 tl suolaa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voitaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 700 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda tai Van Gogh
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1-2 rkl kurpitsansiemeniä
Keittämiseen
- 4-5 dl vettä
- 1 tl suolaa
Paistamiseen
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa tai Valio voita
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 12-15 min.
- Kaada keitinvesi talteen.
- Lisää perunoihin tuorejuusto. Survo sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
- Lisää keitinvettä vähitellen perunasoseen joukkoon, kunnes rakenne sopiva. n. 1 1/2 dl.
- Vatkaa tasaiseksi. Lisää ripaus suolaa. Jäähdytä.
- Sekoita jäähtyneen soseen joukkoon muna.
- Levitä sose voidellun uunivuoan tai leivinpaperin päälle uunipellille (koko 32 x 22 cm). Halutessasi ripota pinnalle kurpitsansiemeniä.
- Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 20 min.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt perunasoselevy ruuduiksi.
- Ruskista perunaruudut kevyesti molemminpuolin rasvassa pannulla juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa alkupaloina, lihan, kalan tai kasvisruoan lisukkeena tai osana tapaslautasta.
SITRUUNAINEN PERUNAMUUSI
- Jätä valmistus siihen vaiheeseen, kun olet tehnyt perunoista ja tuorejuustosta soseen ja maustanut sen suolalla. Tarjoa sitruunainen perunamuusi esim. kasvis-, kala- tai kanaruoan lisukkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
97 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
9,9 g
Rasva
5,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.