Pikainen vorschmack

Pikainen vorschmack

Vorschmack on itäeurooppalainen anjoviksella ryyditetty jauheliharuoka, joka usein mainitaan marsalkka Mannerheimin lempiruoaksi.

Ainekset6 alkuruoka-annosta

6 alkuruoka-annosta
300 g
karitsan paistijauhelihaa
1 pieni
sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä
3 - 4
anjovisfileetä
1 pieni
suolakurkku
1 rkl
tomaattipyreetä
1 prk (120 g)
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Levitä jauheliha leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Levitä jauhelihan päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min.
  2. Kaada jauhelihaseos monitoimikoneen kulhoon. Mittaa joukkoon myös muut aineet. Jauha tasaiseksi massaksi. Massa pitäisi olla löysähköä, muttei kastikemaista. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa n. 1 t 30 min. Nosta vuoka uunista ja jäähdytä hyvin. Jäähtyessään seos tiivistyy.
  4. Tarjoile vorschmack uunissa paahdettujen, voilla ja balsamiviinietikalla maustettujen punajuurilohkojen ja ruisleipätikkujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›