Pizza kukkakaalipohjalla

Pizza kukkakaalipohjalla

Kukkakaalista ja maustetusta juustoraasteesta saat maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset lihat, kalat ja kasvikset pizzan tapaan. Tässä ohjeessa pizza täytetään paprikaisella tomaattikastikkeella ja tulisella juustolla.

40 min
keskitaso
110 kcal / 100g
8
7

Ainekset2 pyöreää pizzaa

2 pyöreää pizzaa

Pohja

1 pieni (300 g)
kukkakaali
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
1
kananmuna

Päälle

1
punainen paprika
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
½ dl (50 g)
tomaattipyreetä
1 tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Hienonna kukkakaali muruksi tehosekoittimen leikkuuterällä tai veitsellä.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos leivinpaperille uunipellille, seoksesta saat 2 pyöreää pizzaa tai yhden uunipellin kokoisen pohjan. Esipaista uunin alaosassa 250 asteessa 10 min.
  3. Kuori sipulit. Hienonna ne ja paprika. Kuullota pannulla Oivariini rasvassa. Lisää tomaattipyree, anna kuullottua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min.
  5. Lisää kastike esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista vielä uunin keskiosassa 250 asteessa 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
191 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)