Pizza kukkakaalipohjalla

Pizza kukkakaalipohjalla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pizza kukkakaalipohjalla

Pizza kukkakaalipohjalla

Kukkakaalista ja maustetusta juustoraasteesta saat maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset lihat, kalat ja kasvikset pizzan tapaan. Tässä ohjeessa pizza täytetään paprikaisella tomaattikastikkeella ja tulisella juustolla.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
77 arvostelua

Ainekset2 pyöreää pizzaa

2 pyöreää pizzaa

Pohja

1 pieni (300 g)
kukkakaali
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
1
kananmuna

Päälle

1
punainen paprika
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
½ dl (50 g)
tomaattipyreetä
1 tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Hienonna kukkakaali muruksi tehosekoittimen leikkuuterällä tai veitsellä. Mikäli kukkakaali on mehukas, voit painella ylimääräistä nestettä pois sideharson tai tiheän siivilän läpi.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos leivinpaperille uunipellille, seoksesta saat 2 pyöreää pizzaa tai yhden uunipellin kokoisen pohjan. Esipaista uunin alaosassa 250 asteessa 10 min.
  3. Kuori sipulit. Hienonna ne ja paprika. Kuullota pannulla Oivariini rasvassa. Lisää tomaattipyree, anna kuullottua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min.
  5. Lisää kastike esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista vielä uunin keskiosassa 250 asteessa 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.