Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.

Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.

1 h 17 min
helppo
221 kcal / 100g
1
5

Rinkeliksi leivottu sämpylä pysyy pienessä kädessä. Ota lapset mukaan leipomaan, se on kivaa yhdessäoloa. Tarjoa rinkelit maidon, kasvisten ja juustoviipaleen kera herkullisena välipalana.

Ainekset

20 kpl
2 ½ dl
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
25 g
hiivaa
1 (100 g)
porkkana
5 ½ dl
sämpyläjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan. Lisää jauhot ja Oivariini.
  3. Alusta taikina. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan. Leivo paloista pienehköjä, pyöreitä sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
  5. Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetulla sormella reikä.
  6. Venytä se isommaksi niin, että sämpylän keskelle muodostuu n. 3 cm:n reikä. Laita takaisin pellille.
  7. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min
  8. Tarjoa maidon, kasvisten ja juustoviipaleen kera.

Vinkki

* Pakasta syömättä jääneet rinkelit uunituoreina. Sulata ja lämmitä mikrossa. Näin ne maistuvat lähes uunituoreilta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)