
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 17 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 25 g hiivaa
- 1 (100 g) porkkana
- 5½-6 dl sämpyläjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.
- Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan. Lisää jauhot ja Oivariini.
- Alusta taikina. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan. Leivo paloista pienehköjä, pyöreitä sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
- Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetulla sormella reikä.
- Venytä se isommaksi niin, että sämpylän keskelle muodostuu n. 3 cm:n reikä. Laita takaisin pellille.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min
- Tarjoa maidon, kasvisten ja juustoviipaleen kera.


Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
31 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa