Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.

Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.

Porkkanaiset rinkelit, alkaen 1 v.

Rinkeliksi leivottu sämpylä pysyy pienessä kädessä. Ota lapset mukaan leipomaan, se on kivaa yhdessäoloa. Tarjoa rinkelit maidon, kasvisten ja juustoviipaleen kera herkullisena välipalana.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
12 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 17 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset20 kpl

20 kpl
2 ½ dl
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
25 g
hiivaa
1 (100 g)
porkkana
5 ½ dl
sämpyläjauhoja
½ dl

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää taikinaan. Lisää jauhot ja Oivariini.
  3. Alusta taikina. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan. Leivo paloista pienehköjä, pyöreitä sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
  5. Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetulla sormella reikä.
    Tee kohonneiden sämpylöiden keskelle jauhotetulla sormella reikä.
  6. Venytä se isommaksi niin, että sämpylän keskelle muodostuu n. 3 cm:n reikä. Laita takaisin pellille.
    Venytä se isommaksi niin, että sämpylän keskelle muodostuu n. 3 cm:n reikä. Laita takaisin pellille.
  7. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min
  8. Tarjoa maidon, kasvisten ja juustoviipaleen kera.
Vinkki

Vinkki

* Pakasta syömättä jääneet rinkelit uunituoreina. Sulata ja lämmitä mikrossa. Näin ne maistuvat lähes uunituoreilta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›