Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkanakakku

Mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellinen klassikko ja syystäkin kahvipöydän kestosuosikki. Kakun pinnan kruunaa täydellisen pehmeä ja täyteläinen tuorejuustokuorrute, jota on kerrankin tarpeeksi.

Porkkanakakku
Porkkanakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 150 g Valio voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunia
  • noin 6 dl raastetta (300 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä, halutessasi
  • 1 tl kardemummaa, halutessasi

Kuorrute

  • 100 g Valio voita
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Halutessasi

  • 1 appelsiinin kuori, raastettuna (luomu)
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 150 g Valio voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunia
  • noin 6 dl raastetta (300 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä, halutessasi
  • 1 tl kardemummaa, halutessasi

Kuorrute

  • 100 g Valio voita
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Halutessasi

  • 1 appelsiinin kuori, raastettuna (luomu)

Ohje

  1. Yhdistä öljy ja huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää kanamunat vaahtoon yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
  3. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat tai leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Voit myös käyttää voideltua ja korppujauhotettua tasapohjaista kakkuvuokaa.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 min tai kunnes kypsä. Irrota vuoasta hetken jäähtyneenä.
  6. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata voi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute rennosti kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi kuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 0 kcal
Proteiini 0 g
Hiilihydraatti 0 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1