Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka

1 h 5 min
helppo
221 kcal / 100g
10
22

Rahka-omenapiirakka on klassikkoleivonnainen, jossa yhdistyvät ihanasti syksyn tuoreet omenat ja pehmeä rahka.

Ainekset

30 palaa
150 g
3 dl
sokeria
1 dl
1 dl
2
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 (750 g)
omenaa
n. 2 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
1 prk (250 g)
1 dl
1
kananmuna
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita voisula, sokeri, kerma, maito ja munat. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää ohuet omenaviipaleet tasaisesti pohjan päälle. Ripota niille sokeria ja kanelia (käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan).
  4. Sekoita rahkaan loput aineet. Levitä seos omenaviipaleille.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  6. MARJAPIIRAKKA

  7. Korvaa omenat marjoilla, esim. 6 - 7 dl puolukoita tai punaherukoita. Käytä sokeria n. 1 dl. Jätä kaneli pois

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)