Raikas tomaatti-punasipulisalaatti

Raikas tomaatti-punasipulisalaatti

20 min
helppo
147 kcal / 100g
5
4

Raikas ja makeahko salaatti; lisäkkeeksi lihalle ja kalalle ja loistava grilliruokien kaveri.

Ainekset

4 annosta
1 - 2 (150 g)
punasipulia
1 rasia (250 g)
pisara- tai miniluumutomaatteja
sitruunabasilikaa tai sitruunamelissaa

Kastike

1 pieni
valkosipulin kynsi
½ dl
avokado- tai rypsiöljyä
½ dl
2 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
2 tl
karkeaa Dijon-sinappia
2 rkl
ruokosokerisiirappia tai sokeria
mustapippuria myllystä

Pinnalle

n. 1/2 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: sekoita kaikki kastikeainekset keskenään sauvasekoittimella mittakannussa.
  2. Leikkaa punasipulit aivan ohuiksi renkaiksi. Mikäli sipuli on voimakasta, mikrota sitä ensin hetken aikaa, että sen maku mietonee ja rakenne pehmiää (täysteholla 30 - 60 sek).
  3. Lisää sipuleille kastike, anna marinoitua mielellään n. 1/2 t.
  4. Puolita tomaatit.
  5. Kokoa ainekset kerroksittain tarjoiluvadille tai annossalaattimaljoihin.
  6. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla puhtaalla pannulla keskilämmöllä.
  7. Ripota siemenet salaatin päälle.
  8. Tarjoa lisäkesalaattina esim. lihalle tai kalalle.
Lisukkeeksi
Porsaannoisetit pippurikermakastikkeessa
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)