Riisi-kalavuoka

Riisi-kalavuoka

Tämä kalavuoka saa savuista makua Kippari® ruokakermasta. Taikinaristikko ruoan päällä antaa näyttävyyttä ja makua. Tarjoile viikonlopun ruokana.

1 h 15 min
keskitaso
192 kcal / 100g
4
1

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 prk (2,5 dl)
4 ½ dl
vettä
ripaus (1/2 maustemitallista)
jauhettua valkopippuria
2 ½ dl
pitkäjyväistä riisiä
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
350 g
ruodotonta ja nahatonta lohta kuutioina
vajaa 1/4 tl
suolaa
ripaus
jauhettua mustapippuria

Pinnalle

75 g
½ pussia (à 150 g)
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kylmää vettä

Ohje

  1. Kuumenna Kippari ja vesi kiehuvaksi. Lisää valkopippuri ja riisit, keitä kypsiksi. Sekoita välillä. Katso keittoaika pakkauksesta.
  2. Valmista riisin kypsyessä pinnalle tuleva taikina. Sekoita pehmeään voihin AURA. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (n. Ø 23 cm) ja anna taikinan kovettua jääkaapissa kelmun sisällä.
  4. Voitele uunivuoka (Ø 23 cm). Voit käyttää myös annosvuokia. Sekoita kypsän riisin joukkoon ruohosipuli ja levitä seos uunivuoan pohjalle.
  5. Kuutioi lohi ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuutiot riisiseoksen päälle.
  6. Leikkaa hieman kovettuneesta taikinasta suikaleita. Asettele ne kalan päälle siten, että muodostuu ristikko.
  7. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min tai kunnes ristikko on kauniin värinen.
  8. Tarjoa salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
10 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)