Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Riisi-kalavuoka

Tämä kalavuoka saa savuista makua Kippari® ruokakermasta. Taikinaristikko ruoan päällä antaa näyttävyyttä ja makua. Tarjoile viikonlopun ruokana.

Riisi-kalavuoka
Riisi-kalavuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • 4½ dl vettä
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 350 g ruodotonta ja nahatonta lohta kuutioina
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria

Pinnalle

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kylmää vettä

Ohje

  1. Kuumenna Kippari ja vesi kiehuvaksi. Lisää valkopippuri ja riisit, keitä kypsiksi. Sekoita välillä. Katso keittoaika pakkauksesta.
  2. Valmista riisin kypsyessä pinnalle tuleva taikina. Sekoita pehmeään voihin AURA. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (n. Ø 23 cm) ja anna taikinan kovettua jääkaapissa kelmun sisällä.
  4. Voitele uunivuoka (Ø 23 cm). Voit käyttää myös annosvuokia. Sekoita kypsän riisin joukkoon ruohosipuli ja levitä seos uunivuoan pohjalle.
  5. Kuutioi lohi ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuutiot riisiseoksen päälle.
  6. Leikkaa hieman kovettuneesta taikinasta suikaleita. Asettele ne kalan päälle siten, että muodostuu ristikko.
  7. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min tai kunnes ristikko on kauniin värinen.
  8. Tarjoa salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • jauhettua mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search