Rosmariinijäätelö ja karamellisoidut hedelmät

Rosmariinijäätelö ja karamellisoidut hedelmät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Rosmariinijäätelö ja karamellisoidut hedelmät

Rosmariinijäätelö ja karamellisoidut hedelmät

Tällä ohjeella valmistat suussasulavan pehmeää ja herkullista jäätelöä, vaikka sinulla ei olisi jäätelökonetta. Rosmariinilla maustettu jäätelö sopii mainiosti karamellisoitujen hedelmien kumppaniksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
pakastimessa
2 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta

Rosmariinijäätelö

1 ½ dl
¾ dl
sokeria
1
vaniljatanko
1 varsi
tuoretta rosmariinia

tai 2 rkllikööriä
3
keltuaista
2 dl

Karamellisoidut hedelmät

2
omenaa
1
päärynä
4
tuoretta luumua
2 - 3 rkl
2 rkl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
( 2 rkl
calvadosta )

Ohje

  1. Rosmariinijäätelö

  2. Laita maito, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja rosmariinin oksa metalliseen kulhoon.
  3. Kuumenna seosta vesihauteessa sekoitellen lähelle kiehumispistettä.
  4. Vatkaa keltuaiset kevyesti toisessa metallikulhossa. Kaada kuuma maitoseos keltuaisten päälle hyvin sekoittaen.
  5. Jatka seoksen kuumentamista vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Seoksen ei saa antaa kuumentua liikaa, muuten keltuaiset juoksettuu.
  6. Nosta kulho sivuun jäähtymään ja peitä se kelmulla, jotta jäätelömassa ei kuoretu.
  7. Laita jäähtynyt massa vielä jääkaappiin n. kahdeksi tunniksi, jotta se jäähtyy kauttaaltaan.
  8. Poista vaniljatanko ja rosmariini massasta. Kaavi vaniljansiemenet massan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen jäätelömassaan.
  9. Laita jäätelö pakastimeen laakeassa kulhossa. Sekoita massaa puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt. (Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa: anna koneen käydä, kunnes jäätelö on jähmettynyt.)
  10. Säilytä valmis jäätelö pakastimessa.
  11. Karamellisoidut hedelmät

  12. Pese hedelmät hyvin. Poista omenoista ja päärynästä siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Lohko hedelmät.
  13. Sulata pannulla voi ja sokeri. Kaada hedelmänlohkot pannulle.
  14. Anna paistua muutama minuutti. Kaada lopuksi joukkoon calvados ja liekitä halutessasi.
  15. Tarjoa karamellisoidut hedelmät rosmariinijäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.