
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRosmariinijäätelö
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¾ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
-
1 varsi
tuoretta rosmariinia
- 2 rkl likööriä, esim. Cuarenta y tres
Voit kokeilla myös - 3 keltuaista
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Karamellisoidut hedelmät
- 2 omenaa
- 1 päärynä
- 4 tuoretta luumua
-
2-3 rkl (30 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 2 rkl calvadosta
Jaa resepti
Ohje
Rosmariinijäätelö
- Laita maito, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja rosmariinin oksa metalliseen kulhoon.
- Kuumenna seosta vesihauteessa sekoitellen lähelle kiehumispistettä.
- Vatkaa keltuaiset kevyesti toisessa metallikulhossa. Kaada kuuma maitoseos keltuaisten päälle hyvin sekoittaen.
- Jatka seoksen kuumentamista vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Seoksen ei saa antaa kuumentua liikaa, muuten keltuaiset juoksettuu.
- Nosta kulho sivuun jäähtymään ja peitä se kelmulla, jotta jäätelömassa ei kuoretu.
- Laita jäähtynyt massa vielä jääkaappiin n. kahdeksi tunniksi, jotta se jäähtyy kauttaaltaan.
- Poista vaniljatanko ja rosmariini massasta. Kaavi vaniljansiemenet massan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen jäätelömassaan.
- Laita jäätelö pakastimeen laakeassa kulhossa. Sekoita massaa puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt. (Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa: anna koneen käydä, kunnes jäätelö on jähmettynyt.)
- Säilytä valmis jäätelö pakastimessa.
Karamellisoidut hedelmät
- Pese hedelmät hyvin. Poista omenoista ja päärynästä siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Lohko hedelmät.
- Sulata pannulla voi ja sokeri. Kaada hedelmänlohkot pannulle.
- Anna paistua muutama minuutti. Kaada lopuksi joukkoon calvados ja liekitä halutessasi.
- Tarjoa karamellisoidut hedelmät rosmariinijäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
134 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
8,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa