Siirry sisältöön

Siikareseptit

Siika on suomalaisten suosikki ja monipuolinen ruokakala, joka taipuu useaan ruokalajiin. Siika maistuu hyvin graavattuna tai savustettuna. Erityisesti kesäisin siikaa tarjoillaan perunoiden kaverina. Siian sisältämä rasva on hyvää, pehmeää rasvaa. Siiassa on myös runsaasti omega-3-rasvahappoja. Muiden kalojen tapaan se sisältää runsaasti D-vitamiinia sekä kivennäisaineita. Siiasta voit valmistaa paljon herkullisia reseptejä ja se on mukavaa vaihtelua lohelle. Paistettu siika sopii hienosti myös juhlatarjoiluun.

Kokeile vaikkapa graavisiikaa, johon tulee kirpakkaa tyrnimarjaa. Perinteinen graavisiika maistuu esimerkiksi kylmän kerma-mätikastikkeen kanssa alkupalana tai buffet-pöydässä. Sitruksinen kalakeitto on sen sijaan täydellistä, kun pomelo ja sitruuna lisätään kalakeittoon kokonaisina lohkoina – käytä kalana joko siikaa tai muuta vaaleaa kalaa. Voit valmistaa myös grillattua siikaa raikkaalla salsa verdellä, perunoilla ja kasviksilla. Tai mikset valmistaisi kevyttä sushisalaattia, johon tulee ripaus wasabia?

Katso alta kaikki maukkaat reseptit siiasta!

Search