Siirry sisältöön
Saaristolaisleipä mämmistä

Saaristolaisleipä mämmistä

Muhkeat, ihanat, herkulliset ja maittavat.... Mitä muuta voisi enää sanoa näistä saaristolaisleivistä, jotka saavat makunsa ja mehevän rakenteensa mämmistä. Taikinan teko on helppoa ja siistiä, sillä käsiäkään ei tarvitse taikinaan upottaa! Mutta varaathan leipien tekoon rutkasti aikaa.

Saaristolaisleipä mämmistä

Ainesosat

vuokaleipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl
    Valio Eila® rasvatonta piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 400 g mämmiä, Kymppi mämmi
  • 50 g hiivaa
  • 1½ dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl (30 g)
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0 kg korppujauhoja

Pinnalle

  • 2 rkl kahvia
  • 2 rkl tummaa siirappia

Vuokiin

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Lämmitä piimä-mämmiseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Jos käytät yleiskonetta (suositeltavaa) kaada seos taikinakoukulla varustettuun kulhoon.
  2. Lisää siirappi ja suola. Sekoita. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, alusta taikinaksi. Taikinan kuuluu olla rakenteeltaan löysää. Lisää loppuvaiheessa pehmeä huoneenlämpöinen voi.
  3. Anna taikinan kohota 1 h 30 min liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  4. Voitele ja korppujauhota kaksi pitkää leipävuokaa (tilavuus à n. 1,5 l). Jaa taikina vuokiin.
  5. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa ensin 1 h 15 min. Valele leipien pinta lämpimällä kahvi-siirappiseoksella.
  6. Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 20 min, toista voitelu ja paista vielä 20 min.
  7. Ota leivät uunista ja anna jäähtyä noin vartti.
  8. Kumoa leivät vuoista. Anna jäähtyä ritilällä.
  9. Säilytä leivät esim. folioon käärittyinä jääkaapissa / viileässä. Leivän maku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta.
  10. Nauti siivutettu leipä voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 37,3 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search