Sadonkorjuusarvi

Sadonkorjuusarvi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sadonkorjuusarvi

Sadonkorjuusarvi

Maitorahkalla mehevoitetty leipätaikina muodostaa kuoren täytetylle sarvelle. Sadonkorjuusarvi on saanut täytteekseen juures- ja juustoraastetta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset2 kpl

2 kpl
250 g
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
sämpyläjauhoja
n. 4 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

pala (150 g)
purjoa
3 (250 g)
porkkanaa
1 (150 g)
palsternakka
1 rkl
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
suolaa
2 tl
yrttitarhan sekoitusta
1 pussi (150 g)

Pinnalle

kananmunaa
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhoilla ja lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa.
  2. Kuullota hienonnettu purjo ja karkeaksi raastetut porkkanat ja palsternakka voissa. Mausta. Anna jäähtyä.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 x 20 cm). Levitä kasvistäyte ja juustoraaste levyille ja rullaa kuten kääretorttu. Taivuta rullattu tanko kaarevasti uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla. Leikkaa ulkoreunaan muutama lovi, jotta täyte näkyy vähän. Voitele munalla. Ripottele pintaan siemeniä.
  4. Paista 225 asteessa n. 18 min tai kunnes sarvet ovat kypsiä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
175 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.