Sadonkorjuusarvi

Sadonkorjuusarvi

1 h 5 min
keskitaso
174 kcal / 100g
1
0

Maitorahkalla mehevoitetty leipätaikina muodostaa kuoren täytetylle sarvelle. Sadonkorjuusarvi on saanut täytteekseen juures- ja juustoraastetta.

Ainekset

2 kpl
1 prk (250 g)
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 dl
sämpyläjauhoja
n. 4 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

pala (150 g)
purjoa
3 (250 g)
porkkanaa
1 (150 g)
palsternakka
1 rkl
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
suolaa
2 tl
yrttitarhan sekoitusta
1 pussi (150 g)

Pinnalle

kananmunaa
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhoilla ja lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa.
  2. Kuullota hienonnettu purjo ja karkeaksi raastetut porkkanat ja palsternakka voissa. Mausta. Anna jäähtyä.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 x 20 cm). Levitä kasvistäyte ja juustoraaste levyille ja rullaa kuten kääretorttu. Taivuta rullattu tanko kaarevasti uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla. Leikkaa ulkoreunaan muutama lovi, jotta täyte näkyy vähän. Voitele munalla. Ripottele pintaan siemeniä.
  4. Paista 225 asteessa n. 18 min tai kunnes sarvet ovat kypsiä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)