Savukinkku-munakoisopastavuoka

Savukinkku-munakoisopastavuoka

45 min
keskitaso
126 kcal / 100g
1
0

Pastavuoka on kätevä ruoka, sillä siihen voit käyttää lähes mitä vain jääkaapista löytyviä aineksia. Tässä ohjeessa palvikinkku ja munakoiso tekevät vuoasta lihaisen ja täyttävän.

Ainekset

4 annosta
1 l (raakana 7 dl)
keitettyä pastaa

Savukinkku-munakoisokastike

1 pieni (250 g)
munakoiso
½ tl
suolaa
200 g
saunapalvikinkkua
2 rkl
3 dl
½ (à 250 g)

Pinnalle

3 rkl
korppujauhoja
2 rkl

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese ja leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Sekoita munakoisot ja suola kulhossa ja anna maustua 10 min. Kuutioi kinkku.
  3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää munakoisokuutiot. Paista n. 5 min, kunnes kuutiot ovat hieman ruskistuneet ja neste on haihtunut pannulta. Sekoita joukkoon kinkku. Jatka paistamista muutama min.
  4. Lisää joukkoon maito ja kuutioitu Koskenlaskija. Keitä hiljallen 4 - 5 min, kunnes juusto on sulanut.
  5. Voitele uunivuoka. Sekoita pasta ja kastike vuoassa. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle vielä muutama voinokare.
  6. Kypsennä uunissa 200 asteessa 25 - 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki

* Voit tehdä pastavuoan myös edellisenä päivänä ylijääneestä pastasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)