Sieni-kesäkurpitsakastike

Sieni-kesäkurpitsakastike

15 min
helppo
70 kcal / 100g
1
3

Juustoinen kasvispasta on herkullinen arkiruoka. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon.

Ainekset

4 annosta
½ l
tuoreita metsäsieniä tai 200 g siitakkeita
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
1 - 2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
kanalientä
½ pkt (à 250 g)
250 g
kesäkurpitsaa
¼ tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa, kunnes neste on haihtunut.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää kanaliemi sekä paloiteltu Koskenlaskija. Sekoita, kunnes kastike on tasaista ja sakenee.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta pippurilla ja lisää pinnalle persiljaa.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan tai riisin kanssa.

Vinkki

Voit muunnella kastiketta vaihtamalla sienet marinoituihin broileri- tai possusuikaleihin

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön10.1.2016 kello 23:05
Kevyttä eli margariinia ei voita, ja jopa maidon tilalle vaikkapa kauramaitoa, ja soijamaitoa, vaikka se ehkä tuleekin kaukaa. Nyt on ns. vegaanikuukausi menossa, eli jotakin kivaa siihen.
ValioAnna Koekeittiöltä2.6.2015 kello 15:52
Hei, kiitos kommentista! Ohjeesta puuttunut mittayksikkö on nyt lisätty. Vehnäjauhoja käytetään 2 rkl.
Nimetön31.5.2015 kello 17:07
2 vehnäjauhoja? 2 litraa? 2 rkl?