Sienikakkupohja

Sienikakkupohja

50 min
keskitaso
244 kcal / 100g
2
3

Sienikakussa muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvaa vettä, jolloin vaahdosta tulee kuohkeampi ja kakkupohjaan sienimäisen ilmava rakenne. Sienikakku pohja on todella pehmeä, mutta hiukan murenevaisempi, kuin tavallinen sokerikakkupohja.

Ainekset

12 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 35 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

* Taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön2.3.2018 kello 17:19
Hyvin kohosi alkuun, mutta kun otin uunista, oli kutistunut reunoilta ja korkeudesta niin , että yksi väli just tulee. Eihän minulla muulloinkaan oo onnistunut kakkupohjat. Syytä en käsitä!
Nimetön28.4.2017 kello 11:32
ihanan mehevä täytekakku syntyy tästä ohjeesta!
Nimetön14.12.2016 kello 20:49
Täydellinen ja helppo kakkupohja 🎂