Sienikakkupohja

Sienikakkupohja

Sienikakussa muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvaa vettä, jolloin vaahdosta tulee kuohkeampi ja kakkupohjaan sienimäisen ilmava rakenne. Sienikakku pohja on todella pehmeä, mutta hiukan murenevaisempi, kuin tavallinen sokerikakkupohja.

50 min
keskitaso
244 kcal / 100g
0

Ainekset12 annosta

12 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 35 min tai kunnes kypsä.
Vinkki

Vinkki

* Taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›