Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienikampanisut

Syksyn sieniä voi sujauttaa hyvin myös leivonnaisten joukkoon, kuten näihin sienikampanisuihin. Tarjoa niitä keittojen tai salaatin seurana.

Sienikampanisut
Sienikampanisut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä tai tatteja
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio kevyempi pizzajuusto raastetta 17%
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio kevyempi pizzajuustoraaste on kevyempi vaihtoehto esimerkiksi pizzan päälle.…
    Valio kevyempi pizzajuusto 17 % e400 g raaste
  • 1 prk (200 g)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää vähän voita ja paista hetkisen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää juustoraaste, jogurtti ja paistetut sienet (n. 1 ½ dl) taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Leivo taikinasta n. 2 cm:n paksuista pyöreää tankoa. Litistä tanko sormella 3 - 4 cm:n levyiseksi nauhaksi. Leikkaa nauhan alareunaan alkaen nauhan oikeasta päästä 4 lyhyttä viiltoa leivinpyörällä. Leikkaa viidennellä viillolla nauha poikki. Jatka samaan tapaan ja siirrä kampanisut pellille. Käännä hieman kaareviksi.
  4. Paista 200 asteessa 13 - 15 min. Peitä liinalla jäähtymisen ajaksi.
  5. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa tai juustopöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 26,4 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search