Sienikampanisut

Sienikampanisut

Syksyn sieniä voi sujauttaa hyvin myös leivonnaisten joukkoon, kuten näihin sienikampanisuihin. Tarjoa niitä keittojen tai salaatin seurana.

Ainekset15 kpl

15 kpl
200 g
tuoreita sieniä , esim. herkkusieniä tai tatteja
¼ tl
suolaa
100 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää vähän voita ja paista hetkisen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää juustoraaste, jogurtti ja paistetut sienet (n. 1 ½ dl) taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Leivo taikinasta n. 2 cm:n paksuista pyöreää tankoa. Litistä tanko sormella 3 - 4 cm:n levyiseksi nauhaksi. Leikkaa nauhan alareunaan alkaen nauhan oikeasta päästä 4 lyhyttä viiltoa leivinpyörällä. Leikkaa viidennellä viillolla nauha poikki. Jatka samaan tapaan ja siirrä kampanisut pellille. Käännä hieman kaareviksi.
  4. Paista 200 asteessa 13 - 15 min. Peitä liinalla jäähtymisen ajaksi.
  5. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa tai juustopöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›