Sitruuna-aprikoosikakku

Sitruuna-aprikoosikakku

1 h 15 min
keskitaso
240 kcal / 100g
4
5

Raikkaan makuinen ja iloisen keväinen sitruuna-aprikoosikakku sopii vaikkapa pääsiäisherkutteluun.

Ainekset

12 annosta
125 g
1 ¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
5 ½ dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta

Päälle

2 prk (à 200 g)
1 tlk (410/240 g)
säilykeaprikoosia

Ohje

  1. Sulata voi.
  2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala teflon-irtopohjavuokaan (Ø 25 - 26 cm). Voitele vuoan reunat.
  3. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan sokeri ja muna. Lisää mehu ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina vuokaan. Levitä päälle sitruunarahka, keskelle ohuemmin kuin reunoille. Asettele päälle aprikoosit.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 50-55 min. Tarjoa kakku jäähtyneenä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)