Sitruunamunkit

Sitruunamunkit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunamunkit

Sitruunamunkit

Kokeile munkkeja uudella tavalla. Sitruunarahka antaa munkeille mehevyyttä ja ihanan pirteän maun.

Valmistusaika

Työaika
2 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 minimunkkia

25 minimunkkia
1 prk (200 g)
1 dl
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
1
kananmuna
6 dl
vehnäjauhoja
n. 1/2 dl

Paistamiseen

1/2 - 1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

sokeria

Ohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita muut aineet joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  2. Leivo taikina pieniksi pulliksi. Kohota hyvin leivinliinan alla.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Vinkki

Vinkki

* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta. * Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
557 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
49 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.