Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-mämmimousse

Mämmiä voi nauttia sellaisenaan, mutta siitä valmistuu myös ihania jälkiruokia.

Suklaa-mämmimousse
Suklaa-mämmimousse

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9 % tai Valio kuohukermaa
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike 9 % 1 l UHT laktoositon
  • 100 g taloussuklaata
  • 360 g mämmiä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl limetti- tai sitruunamehua
  • 1-2 rkl cointreau-likööriä
  • 1 appelsiini
  • 1 tlk (425/250 g) mangoa

Ohje

  1. Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sulata suklaa varovasti kuumentaen mikrossa. Yhdistä vaahto, suklaasula ja mämmi.
  2. Lisää sokeri ja limettimehu. Mausta halutessasi liköörillä. Lisää lopuksi kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastettu pintakuori. Tarkista maku.
  3. Poista appelsiinista kuori ja kalvot. Kuutioi hedelmäliha
  4. Kokoa jälkiruokamaljoihin kerroksittain mämmivaahtoa, kuutioiksi leikattua mangoa ja appelsiinia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 140 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 21,9 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search