Suklaa-viskikakku

Suklaa-viskikakku

4 h 30 min
keskitaso
349 kcal / 100g
4
10

Suklaa-viskikakku on aikuiseen makuun sopiva jälkiruoka. Tarjoa kahvin kanssa.

Ainekset

10 annosta

Pohja

175 g
kaurakeksejä
½ dl (50 g)

Täyte

5
liivatelehteä
½ dl
vahvaa kahvia
2 dl
200 g
taloussuklaata
¾ dl
viskiä
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl)

Koristeluun

tuoreita hedelmiä

Annosmäärä

10 annosta

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (Ø 22 - 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu Oivariini. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos jogurttiin.
  3. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon jogurtti, viski, sokerit ja vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
349 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
22 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)