Suklaafondant

Suklaafondant

Suklaafondantin sisus on sulaa suklaata, joten se on parhaimmillaan lämpimänä tarjoiltuna.

40 min
keskitaso
405 kcal / 100g
25
17

Ainekset8 kpl

8 kpl
100 g
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 rkl
kaakaojauhetta
100 g
taloussuklaata

Tarjoiluun

1 - 2 dl
vadelmia

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena.
  2. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää suklaasula taikinaan.
  3. Leikkaa leivinpaperista leveähköt suikaleet ja aseta ristiin teflon-muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin. Jaa taikina syvennyksiin. Voit käyttää myös pieniä paperisia, voideltuja amerikanmuffinivuokia.
  4. Paista 200 asteessa n. 9 min. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Siirrä leivokset varoen leivinpaperisuikaleista nostamalla annoslautasille.
  5. Tarjoa lämpiminä / haaleina kermavaahdon sekä marjojen kanssa

Vinkki

* Suklaafondantit tarjotaan yleensä jälkiruokana. Fondantin sisus on sulaa suklaata, siksi se on parhaimmillaan lämpimänä. Sihtaa pinnalle halutessasi tomusokeria teesiivilän läpi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)