Suklaakermakääretorttu

Suklaakermakääretorttu

Helppo ja nopea kääretorttu on loistava kahvipöydän leivonnainen. Tee halutessasi kääretortusta annosleivoksia koristelemalla torttuviipale kermalla ja suklaarouheella tai marjoilla.

30 min
keskitaso
284 kcal / 100g
4
3

Ainekset15 annosta

15 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 rkl (0,6 dl)
vehnäjauhoja
2 (0,3 dl)
perunajauhoja
3 rkl (0,45 dl)
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
lakka-, vadelma- tai aprikoosihilloa
1 prk (2 dl)
1 ½ rkl
sokeria
1 ½ rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  3. Sekoita varoen nuolijalla. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  5. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo.
  7. Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi.
  8. Levitä vaahto pohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle.
  9. Anna maustua hetken kylmässä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
12 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
519 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)