
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
- 3 dl vettä
-
3 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 50 g hiivaa
- 1¼ tl suolaa
- 2 rkl siirappia tai hunajaa
- 12 dl sämpyläjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Keitä taateleita hiljalleen kannen alla 3 dl:ssa vettä, kunnes pehmiävät. Tarkista, ettei joukossa ole taatelin kiviä. Soseuta liemineen sauvasekoittimella.
- Lisää maito. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
- Lisää suola, siirappi sekä jauhot. Vaivaa taikinaa, että siihen syntyy sitkoa. Alusta viimeisenä joukkoon Oivariini.
- Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
- Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä sämpylöitä tai pikkupatonkeja.
- Anna kohota liinan alla.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa juuston (Valio Alppi Kreivi tai Valio Turunmaa Ritari) ja glögin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
32,8 g
Rasva
5,5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa