Taatelisämpylät

Taatelisämpylät

1 h 45 min
keskitaso
215 kcal / 100g
1
0

Itse tehdyt sämpylät maistuvat parhaalta ja nämä sämpylät saavat piristävää makeutta taateleista.

Ainekset

2 pellillistä
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita
3 dl
vettä
3 dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
siirappia tai hunajaa
n. 12 dl
sämpyläjauhoja
1 dl

Ohje

  1. Keitä taateleita hiljalleen kannen alla 3 dl:ssa vettä, kunnes pehmiävät. Tarkista, ettei joukossa ole taatelin kiviä. Soseuta liemineen sauvasekoittimella.
  2. Lisää maito. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Sekoita.
  3. Lisää suola, siirappi sekä jauhot. Vaivaa taikinaa, että siihen syntyy sitkoa. Alusta viimeisenä joukkoon Oivariini.
  4. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
  5. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä sämpylöitä tai pikkupatonkeja.
  6. Anna kohota liinan alla.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  8. Tarjoa juuston (Valio Alppi Kreivi tai Valio Turunmaa Ritari) ja glögin kera.

Vinkki

* Käytä halutessasi sämpylöiden koristeluun taatelista saksilla leikattuja paloja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)