Tagine

Tagine

21 h 25 min
keskitaso
135 kcal / 100g
2
2

Taginella tarkoitetaan sekä kannellista, alkuperältään marokkolaista savipataa että taginessa valmistettua ruokalajia. Tagine-padan idea on siinä, että kyseisen mallisessa padassa syntyy mehevä ruoka. Jos et omista tagine-pataa, käytä tavallista pataa tai paksupohjaista kattilaa.

Ainekset

6 annosta
1 kg
karitsan paahtopaistia tai broilerin rintafileetä tai porsaan sisäpaistia
½ dl
1 ½ tl
jauhettua inkivääriä
2 tl
korianterin siemeniä
1
kanelitanko
2 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 ¼ tl
suolaa
3 - 4 dl
vettä
3 - 4 (300 g)
porkkanaa
8
pehmeää, kivetöntä taatelia (tuoretta tai kuivattua)
3 - 6
valkosipulin kynttä
2 (250 g)
sipulia
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Valmista ruoka tagine-padassa tai tavallisessa valurautapadassa. Voit käyttää hauduttamiseen myös paksupohjaista kattilaa.
  2. Edellisenä päivänä: Leikkaa karitsan paahtopaistit ja broilerin rintafileet neljään osaan. Jos käytät possua, leikkaa se 4 cm:n kuutioiksi.
  3. Kiehauta rasvassa inkivääri, morttelissa hienonnetut korianterin siemenet sekä kanelitanko. Nosta levyltä. Lisää balsamietikka. Sekoita.
  4. Sekoita lihapalat rasva-mausteseokseen kulhossa. Anna maustua n. 1 vrk jääkaapissa peitettynä.
  5. Ota lihat huoneenlämpöön 1/2 t ennen paistamista.
  6. Ruskista lihakuutiot mauste-rasvaseoksessa, jossa liha on maustunut. Lisää lihakuutiot vähitellen kuumalle pannulle tai pataan. Lisää tarvittaessa hiukan Oivariini rasvaa.
  7. Mausta lihapalat suolalla. Sekoittele. Lisää vesi. Peitä kannella. Kuumenna kiehuvaksi. Anna karitsan ja possun kypsyä liedellä hiljaa kiehuen n. 30 min, broilerille riittää n. 15 min. Lisää porkkanaviipaleet, taatelit ja puolitetut valkosipulin kynnet. Keitä 15 min. Lisää hienonnetut sipulit. Keitä n. 15 min tai kunnes kypsää.
  8. Halutessasi voit hauduttaa ruoan uunissa 150 asteessa. Lisää tällöinkin kasvikset kypsymisjärjestyksessä.
  9. Kun liha on kypsää, lisää ruokakerma. Kuumenna. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
  10. Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa lisänä couscousia, riisiä tai perunoita.
  11. MIKÄ TAGINE ON?

  12. Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)