Täydenkuun omenapiirakka

Täydenkuun omenapiirakka

1 h 5 min
keskitaso
237 kcal / 100g
17
15

Perinteinen omenapiirakka on saanut lisämakua maukkaasta pohjasta, josta löytyy mantelia ja kanelia. Omenapiirakan nauttiminen sallittu täydenkuun ulkopuolellakin.

Ainekset

6 annosta

Pohja

100 g
1 ¼ dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
1 dl

Täyte

2 (300 g)
isoa, hapahkoa omenaa
1 ½ tl
kanelia
sokeria tai juoksevaa hunajaa

Jogurtti-vaniljakastike

2 dl
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
sokeria
½ dl
mantelijauhetta tai rouhittua mantelia

Ohje

  1. Aloita omenapiirakan valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä jogurtti.
  2. Levitä seos (Ø 24-25 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  3. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat. Viipaloi omenat ja levitä ne pohjan päälle.
  4. Ripota pinnalle kanelia sekä halutessasi sokeria tai hunajaa.
  5. Paista omenapiirakkaa uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
  6. Tarjoa täydenkuun omenapiirakka jogurtti-vaniljakastikkeen kera.
  7. Jogurtti-vaniljakastike

  8. Sekoita ainekset keskenään. Halutessasi voit lisätä joukkoon 2 rkl jauhettua tai rouhittua mantelia.

Vinkki

* Voit korvata Jogurtti-vaniljakastikkeen Valio vanhan ajan vaniljakastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
130 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)