Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi

AURA® juustolla täytetyt sisäfileepihvit ovat juhlavaa viikonloppuruokaa. Päärynä-konjakkisiirapin voit valmistaa jo etukäteen.

Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi
Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g naudan sisäfileetä
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippurirouhetta
  • 1 pala (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Päärynä-konjakkisiirappi

  • 1½ dl päärynätäysmehua
  • 1½ dl balsamiviinietikkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 rkl konjakkia
  • ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta.
  2. Valmista ensin siirappi. Keitä täysmehua ja viinietikkaa valkosipulin ja sokerin kanssa, kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Poista valkosipuli ja lisää konjakki. Mausta pippurilla.
  3. Ota filee kääreestä. Leikkaa se n. 4 cm:n paksuisiksi pihveiksi.
  4. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, jotta lihan pinta sulkeutuu ja lihasnesteet pysyvät lihassa. Suolaa ja pippuroi pinta. Nosta pihvit pannulta työlaudalle. Anna jäähtyä hetki.
  5. Leikkaa terävän veitsen kärjellä pihveihin viillot siten, että muodostuu syvä tasku. Täytä ne juustolla. Nosta uunivuokaan.
  6. Kypsennä uunissa 150 asteessa 20 - 30 min riippuen siitä, miten kypsänä haluat pihvit.

Vinkki

Voit valmistaa siirapin etukäteen. Pihvit voit esivalmistaa samana päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Nosta ajoissa huoneenlämpöön ennen uunissa loppukypsennystä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 15 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippurirouhetta
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search