Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi

Täytetyt pihvit ja päärynä-konjakkisiirappi

50 min
keskitaso
161 kcal / 100g
2
2

AURA® juustolla täytetyt sisäfileepihvit ovat juhlavaa viikonloppuruokaa. Päärynä-konjakkisiirapin voit valmistaa jo etukäteen.

Ainekset

5 annosta
800 g
naudan sisäfileetä
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippurirouhetta
1 pala (170 g)

Päärynä-konjakkisiirappi

1 ½ dl
päärynätäysmehua
1 ½ dl
balsamiviinietikkaa
¾ dl
sokeria
1
valkosipulin kynsi
4 rkl
konjakkia
ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta.
  2. Valmista ensin siirappi. Keitä täysmehua ja viinietikkaa valkosipulin ja sokerin kanssa, kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Poista valkosipuli ja lisää konjakki. Mausta pippurilla.
  3. Ota filee kääreestä. Leikkaa se n. 4 cm:n paksuisiksi pihveiksi.
  4. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, jotta lihan pinta sulkeutuu ja lihasnesteet pysyvät lihassa. Suolaa ja pippuroi pinta. Nosta pihvit pannulta työlaudalle. Anna jäähtyä hetki.
  5. Leikkaa terävän veitsen kärjellä pihveihin viillot siten, että muodostuu syvä tasku. Täytä ne juustolla. Nosta uunivuokaan.
  6. Kypsennä uunissa 150 asteessa 20 - 30 min riippuen siitä, miten kypsänä haluat pihvit.

Vinkki

* Voit valmistaa siirapin etukäteen. Pihvit voit esivalmistaa samana päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Nosta ajoissa huoneenlämpöön ennen uunissa loppukypsennystä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)